Två Ungdomsstipendier 2017 delades ut i lördags under Lions Borensbergs 60-årsfirande!

Lions Club i Borensberg har sedan 1995 delat ut ungdomsstipendier i samband med Husbyfjöls marknad. 2017, men i år delades dessa ut vid Lions Borensbergs 60-års- firande i lördags, den 2:e december.

Syftet med vår utdelning av ungdomsstipendier är att belöna företagsamhet, ledarskap, kulturellt engagemang eller framträdande individuell prestation bland ungdomar, främst boende eller verksamma inom klubbens verksamhetsområde.

2017 års Ungdomsstipendium har tilldelats två ungdomsstipendiater på vardera 5000 kr. Dessa två stipendier har gått till Tindra Holmertz och Ungdomarna i Fornåsa fotbollslag. Här nedan följer våra motiveringar till dessa stipendier:

Tindra Holmertz (foto: Carl-Gustaf Svensson)

Tindra Holmertz, 13 år, Borensberg, har tilldelats ett stipendium på 5000 kr med följande motivering:

Tindra tävlar dressyr på elitnivå med sina ponnyer. 2016 blev de svenska mästare på SM i Ponnydressyr. I år försvarade de denna bedrift att bli svenska mästare. Dessutom har Tindra i år blivit distriktsmästare både som junior på storhäst och i två olika kategorier bland ponnyer.

Hästar och ridning är det som Tindra brinner för. Hon rider och tränar sina hästar dagligen på Korsbäcks Ponnyridskola. Tindra är en bra förebild för ridskolans elever. Hon är snäll och hjälpsam mot de som behöver lite extra hjälp. Tindra hoppar mer än gärna upp på andras hästar om de får problem”.

Filip Dossel och Casper Rogsberg representerade ungdomarna i Fornåsa IF:s fotbollslag, som fick ta emot stipendiet.

Ungdomarna i Fornåsa IF:s fotbolslag har tilldelats ett stipendium på 5000 kr med följande motivering:

Efter att ungdomslaget, pojkar -99 – 00, gjort ett bra resultat 2016, började en del av dessa ungdomar på gymnasiet, vilket innebar en flytt från Fornåsa. Ungdomslaget fick läggas ner. Killarna fick då chansen att gå över till A- och B-laget och träna med dem.

Nu har Fornåsa IF ett ungt A- och B-lag med ca 12 ungdomar som kämpar tillsammans och peppar varandra. Killarna är mellan 17 och 20 år, presterar bra, har hög närvaro på träningar och matcher. Ungdomarna har en god anda i laget, är hjälpsamma och positiva till varandra. De stöttar varandra i både med- och motgångar. De stannar kvar och stödjer Fornåsa IF. Några av ungdomarna har även utbildat sig till domare och hjälper även till på smålagens matcher. Dessa ungdomar är ett föredöme för andra ungdomar och värda ett stipendium”.

 

Share